Ulovlig form for spill

Over hele verden er det millioner av mennesker som elsker å se fotballkamper, og da for ren sportslig underholdning. Andre ser også på fotballkamper som en mulig kilde til økonomiske fordeler, siden man kan vinne betydelige pengesummer ved å gjette riktig resultat på fotballkampene som spilles hver uke. Det er aldri gitt hva resultatet blir, men en som har statistikk over fotballresultater, kan få en god pekepinn på hva som er sannsynlig.

kampfiksingDet er ofte sport der store penger er involvert som rammes mest av kampfiksing, og disse er for eksempel:

  • fotball
  • basketball
  • amerikansk fotball

Sport kan dessverre rammes av kampfiksing, noe som er svært ødeleggende for alle idretter, men dessverre er det høyst reelt. Kampfiksing vil si at resultatet er bestemt på forhånd, og det er mest sannsynlig store penger involvert. Det kan være at et lag blir bestukket med store pengesummer for å tape en kamp, og mest sannsynlig er det vinnerlaget som bestikker det tapende laget, slik at vinnerne oppnår fordelene ved å være garantert en seier. Det kan være at det er kvalifiseringsspill til UEFA-cupen eller Champions League, og en fikset seier for en pengesum vil gjøre veien mot en plass i ligaen lettere.

Hvorfor kampfiksing er usportslig

Sport og spill er stor underholdning, og mange TV-kanaler sender utelukkende sport og tjener store penger på det. Grunnen til at det er så underholdende, er at store idrettsprestasjoner er flotte å se på, og det er knyttet stor spenning til om et lag eller en atlet vinner eller ikke. Men dersom en atlet eller et lag får betalt for å tape, forsvinner det sportslige. Mange har betalt for å se idrettsprestasjoner, og de blir regelrett svindlet når laget eller atleten ikke gjør sitt beste for å vinne.

De som spiller om penger, blir også svindlet når resultatene er bestemt på forhånd. Og når man spiller med tippekuponger, har vedkommende tippet resultater basert på kanskje flere års erfaring og sannsynlighetsberegning.

Kampfiksing er i høy grad ren korrupsjon som ingen nyter godt av. Kampfiksing fører til at de som har mye penger, nyter store fordeler, siden de har råd til å bestikke de mindre privilegerte. Dette er i stor grad nedbrytende for god sportsånd og moral.